Radno vrijeme
Kompletan cjenik u PDF formatu
Kontakt
  • Kontakt obrazac
  • Tel: 01 / 466 000 4
  • Fax: 01/ 466 000 4
  • Mob: 099/  244 82 12
Adresa trgovine
  • Teleskop Centar
  • Tuškanova 31
  • Zagreb

 

 

150/1200 SkyWatcher dobson

150/1200 SkyWatcher dobson
Proizvođač: Skywatcher
Vrsta: Dobson
Dostupnost: Dostupno u ograničenim količinama. Provjerite dostupnost na 01/466 000 4
Cijena:
(Poštarina nije u cijeni) 2.390,00 kn

Dostupne opcije


* S torbom:Količina:  
   - ILI -   
Svi klasični SkyWatcher dobson teleskopi imaju parabolično primarno zrcalo kako bi se eliminirala sferna aberaciju. Nosač sekundarnog zrcala je debljine samo 0,5 mm kako bi se smanjila difrakcija i gubitak svjetlosti. Svi modeli imaju 2″ fokuser s 1.25″ adapterom koji omogućuje upotrebu okulara obje veličine. Model uključuje i novu patentiranu tenzorsku ručicu za podešavanje. Uz teleskope dolaze 25 mm i 10 mm 1.25″ okulari, te tražioc 6×30.
 
Što je dobson teleskop?
 
Jednostavan oblik alt-azimutalne montaže za Newton reflektore popularizirao je astronom amater John Dobson kasnih 1970-ih. Dobson teleskop popularan je zbog svoje jednostavnosti kako među amaterskim astronomima tako i  kod proizvođača teleskopa. Dobson montaža se sastoji od kutije koja omogućava podešavanje optičke cijevi po visini (altituda) i zakretanje baze/kutije oko svoje osi (azimut).
 
Dobson montaža se oslanja na trenje između bočnih ležajeva na optičkoj cijevi teleskopa i trenja na baznoj ploči kako bi optičku cijev držala usmjerenu na objektu promatranja. Ako je previše trenja teleskop će biti teško pomaknuti, no ako ga je premalo cijev teleskopa bi mogla kliziti, naročito kad se postavi tražilo ili teži okular. Dokle god je trenje na odgovarajućoj razini, teleskop može ostati usmjeren u željenom položaju.
 
SkyWatcher tenzorska ručica je patentirani izum kojim se može regulirati trenje između optičke cijevi i bočne ploče montaže. Zbog toga teleskop ne mora biti savršeno uravnotežen da bi ostao u položaju. Naprava za podešavanje napetosti može se pritegnuti tako da optička cijev ostane usmjerena prema objektu, ali se i dalje može lako pomaknuti kad je potrebno podesiti položaj optičke cijevi.
 

Napišite recenziju

Vaše ime:


Vaša recenzija: Napomena: HTML nije preveden!

Ocjena Loše           Dobro

Upisati prikazani kod u polje ispod:Powered By OpenCart
Teleskop centar © 2019